For those who missed the point of Gay Pride

2011 July 2
tags: , ,
by Joonas Mäkinen

The whole point of Gay Pride is to reach a societal equilibrium where being gay or having any combination of various sexual preferences or gender identities thereof is irrelevant.

Let Courage Wolf put it short for you:

 • kvg

  Tätä käsitettä on pakko laajentaa.
  Eli periaatteessa kaikki mahdollinen on sallittua, kunhan ei aiheuta muille kärsimystä.

  Eli käytännössä kaikki mahdolliset ihmisen seksuaalisuuden variaatiot ovat sallittuja, kuten eläimet/pissakakka/pedofilia/(googleta)?
   

  • http://joonasmakinen.com Joonas Mäkinen

   Kyllä ja tietenkin. Toteuttakoot kaikki rauhassa ja luvallisesti maailmankaikkeuden hämärimmät fetissinsä, kunha eivät rajoita muiden vapautta.

   Jotkin tarkennukset kaipaavat kyllä julkista keskustelua:

   1) Mikä lasketaan vahingoksi tai kärsimykseksi. Mielipaha? Tälle linjalle on paha lähteä ilman hyvin mielivaltaista toimintaa, koska erilaisia käyttäytymisnormistoja löytyy maailmasta valtavia määriä. “Aina” toimii vasten jonkun tahtoa.

   2) Ulotetaanko ja missä määrin tämä vahingonaiheuttamattomuus myös esimerkiksi muihin eläimiin/kasveihin/… . Kissanpentujen tappaminen ei vahingoita muita ihmisiä suoraan, mutta se aiheuttaa eläimille kärsimystä, ja tässä myös muille ihmisille aiheutettu mielipahan taso on huomattavan korkea, enemmän kuin “mä en tykkää.”

   3) Aiheutuuko vahinko suorasti tai epäsuorasti. Tällä hetkellä useat lainsäädännöt ovat katsoneet tarpeelliseksi kieltää asioita, jotka tapahtuvat mahdollisesti muulta yhteyskunnalta salassa, eikä suoraa yhteyttä ole. Yhteiskunnalle voi kuitenkin koitua viiveellä epäsuoraa haittaa, jos yksilö tietoisesti vahingoittaa itseään vaikkapa vetämällä vaarallisia huumeita.

   Itse lähtisin siitä, että on parempi antaa ihmisten niin halutessaan toimia itselleen vahingollisestikin kuin alkaa holhota, kieltää ja pakottaa yhteiskunnalle vähemmän raskaaseen elämään.