Satunnaisten uusien asioiden autonominen pikakurssi

2010 June 4
by Joonas Mäkinen

Olen luonnostani hyvin utelias ja kiinnostunut monista eri asioista. Tavallisesti yhdestä mielenkiintoisesta asiasta päätyy helposti moniin muihin, mutta joskus on terveellistä yksinkertaisesti hypätä tuntemattomaan.

Aloitin pienen projektin, jonka tarkoituksena on tutustua jollain tasolla satunnaisiin, minulle uusiin asioihin. Kyselin niin Facebookissa, Twitterissä kuin henkilökohtaisestikin ihmisiltä ehdotuksia aiheiksi, joihin lähtisin tutustumaan kunnolla omin päin. Halusin näiden olevan minulle ennestään vieraita asioita.

Kiitos kaikille ehdotuksista. Lisää ideoita saa jättää mielellään vieläkin. Näillä näkymin tutustun ensin seuraaviin asioihin:

 • koirat ja agility
 • didgeridoo
 • korean kieli
 • Ruotsin perustuslakiuudistus.

Sanonpahan nyt vain, että tästä tulee erittäin mielenkiintoista! Bloggaan jokaisesti aiheesta erikseen lisää ja kerron niistä sekä opiskelijan näkökulmasta että lukijaa opastaen. (Jos onnistuu välittämään tietoa eteenpäin ja opettamaan, voi olla varsin varma, että on oppinut asian itse hyvin.)

Jos olet jonkin yllä mainitun alan harrastaja/asiantuntija, niin kuulisin mielelläni sinulta henkilökohtaisista kokemuksista!

Lähden näin aluksi viikonloppuna tutustumaan koirien agilityyn Stadi Games -tapahtumaan. Laitan tutustumisen käyntiin siis vapaaehtoistyöllä ja käsinkosketeltavasti. Kirjaopiskelukin on tärkeää, mutta eiköhän konkreettiseen toimintaan mukaan lähteminen ole varmempi tapa pitää yllä kunnon kipinää. :)

 • http://tuohimetsa.com/ Jukka Tuohimetsä

  Jos et ole vielä tutustunut näihin niin tutustu! :)

  Miten yhteiskunnat päättävät tuhoutua tai menestyä? (Jared Diamond – Romahdus)

  Ja jos ihmiseläimen evoluutio, esihistoria ja historian laaja hahmo ja perimmäiset syyt ei ole vielä kauhean tuttuja niin pohjustuksena yhteiskuntien romahtamisen syille:

  Kolmas simpanssi – ihmiseläimen evoluutio ja esihistoria.

  Tykit, taudit ja teräs: ihmisen yhteiskuntien kohtalot

  Noi, on käsittääkseni kutakuinkin ainoat yhtenäiset tieteelliset referaatit ja samalla teoria yhteiskuntien kehityksestä, kestävyydestä ja vuorovaikutuksesta, jotka yrittää ottaa huomioon kaiken merkityksellisen tiedon mitä ihmiskunnalla on aiheesta. :)

  Eli kun ne ovat ainoat ne ovat samalla myös paskimmat, joten sun on helppo kirjoittaa vaikka paremmat tai kattavammat jos vaikka kunkin kirjan reilut 200 tieteellistä lähdeviitettä ei riitä. ;)

  Seastedingit ja eri yhteiskuntamallien “paremmuuden” testaaminen tieteellisesti ja empiirisiä menetelmiä käyttäen vois olla kans semmoinen tutustumisen arvoinen asia, mistä ainakin mä kuulisin mielelläni lisää.

  http://vimeo.com/13110207

  Vastauksia ja kommentteja ko. aiheista voit antaa vaikka täällä:

  http://www.facebook.com/pages/Jukka-Tuohimetsa-eduskuntaan/131211943578589?ref=ts